duminică, 19 iulie 2009

Un ochi plange, unul rade

Zilele trecute citeam Cenusareasa si Maria a intervenit, inainte sa ajung acolo, si mi-a aratat cu degetelul "mami, plange (Cenusareasa). Pupi".

In parc am gasit un copac ce avea o ramura mai joasa si aproape la orizontala. Mi-a spus sa o ridic si sa o tin sa mearga pe ea si in timp ce era sus mi-a spus "Baghera". :))

O tura clasica de alergat pe canapele. Coltar, de fapt, cu margini inalte. Eu alerg pe langa ea, sa nu cumva sa ii alunece piciorul, pentru ca altfel e de neoprit. Cand ajunge la unul din capete nu mai poate sa se opreasca si descrie in aer o tumba, leviteaza pe deasupra lacritei de lemn, cu aterizare pe spate, pe parchet. E a treia si cea mai spectaculoasa trecere peste marginile canapelei. :((

In parc imprumuta mereu alte jucarii. Nu le ia de la un copil care se joaca, ci pe cele disponibile. A obtinut o roata de impins si simtind-o disponibila i-am explicat "mami, dupa ce te joci putin, te duci si i-o dai inapoi fetei cu rochie lunga" (o mamica). Dupa cateva ture, i-am adus aminte si mi-a facut surpiza sa faca intocmai, ba chiar a asteptat cu manuta intinsa pana cand mamica a luat jucaria din manuta ei.

A invatat sa spuna "potim", "tzutzumeee" si "pacee". Nu mai pun traducerea. :)

Ne uitam impreuna la clipuri de cand era ea mai micuta si se plimba prin casa cu doua spaghete (perioada grea, nu manca mai nimic), iar Maria de acum ii striga "Papa, Maria!" De-a rasu-plansu... Mai ales pentru cei care stiu ce probleme am avut noi cu diversificarea. A inceput sa pape cat de cat abia la 1 an si 3 luni.

Cand vede sticle sau cutii de bere, vin sau alte lichide dubioase imi explica incruntata si ma face atenta "Nu, copii !"

Tine foarte mult la curatenie. Daca suntem la bucatarie trebuie neaparat sa spele vasele cu mine, isi trage scaunul acolo si nu mai e chip sa o dau jos. Bine ca stie ca aragazul arde si ii e frica de el !

Imi spune cand ii e foame, devine de-a dreptul agresiva cand ii e sete. Asta se traduce in neprimitul apei in secunda 2.

Intrebari la care are raspuns. Mami e frumoasa, tati e destept si ea e buna.

Intr-o zi, dupa ce B a iesit pe usa, se duce dupa ceva timp (vreo ora) cu cheile in mana si le incearca pe rand in yala, zicand pe un ton salvator "tati!". Oare il socotea pedepsit? :)) Totusi, nu cunoaste termenul.

4 comentarii:

  1. Mesaj de verificare, poate depistam de ce nu toate mesajele noastre ajung la Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, ce dragut ! Cum de n-am vazut postarea pana acum ? Si la noi Sophia ma urmareste infrigurata cu sandalele in mana "tandale calta plecam" cand pleaca taica-su...

    RăspundețiȘtergere
  3. A aparut mesajul ! Am sa mai verific peste cateva ore sa vedem daca nu dispare ! Pupam Mama Bagheera !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela, si mie mi le aduce pe ale mele, apoi le ia pe ale ei si ofteaza si tipa la ele pana merg sa o ajut sa se incalte. :))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...