luni, 28 septembrie 2009

Aproape doi ani

- Maria, esti cuminte ?
- Cu mine vorbesti ?
Am tacut uimita...

Dar da, e cuminte ! Si m-a lasat fara cuvinte in ultimele 2 saptamani.
Azi se juca singura cu 2 figurine: o vacuta si o oaie. Se plimbau una pe langa alta si-si mai spuneau cate ceva. Am prins o singura replica:
- Cati ani ai ?
- Doua ani.
(ieri i-am zis ca ea are 2 ani, ma rog... aproape, dar nu avea rost sa o zapacesc)

Dupa ce ne-am jucat de dimineata cu 2 cutii pline de piese de lemn, una din ele cu 52 de piese am rugat-o sa le strangem sa plecam in parc. Le-a pus singurica in cutii, fiecare in cea corecta. Eu am asezat doar tabla in una din ele... Piesele erau unele colorate, iar altele simple. Alt exemplu de sortat de saptamana trecuta: o cutie plina cu bile colorate: rosii, verzi, albastre si galbene au fost impartite pe culori in cutii colorate corespondente. Erau multe bile. :)
A ordonat crescator si descrescator cercurile pe un ax, construieste cu lego si face tot felul de turnulete cu toate piesele de prin casa.

Pisicutele de 5 cm achizitionate de la Baby Expo la niste preturi mult prea mari sunt prietene bune si se converseaza mereu. Maria a gasit in dulap o cutie cu pantofi de lac si le-a plimbat dintr-o camera in alta, fiecare in pantoful sau. S-au oprit cat sa se salute si sa poarte o mica discutie: -Buna. -Ce faci, bine? Cand am rugat-o sa le stranga, pisicutele si-au dat pupi si fiecare pantofior s-a intors in cutie, iar cutia in dulap. Nu stiu cu cine seamana, ca mami nu e asa ordonata !

Zilnic sunt rugata insistent sa ne imbracam sau sa pictam. Azi am bagat putin foile sub robinet si culorile s-au intins magic pe hartie, iar Maria a fost extaziata. Statea dupa fiecare pensula sa vada cum infloresc culorile !

Saptamana trecuta am mers la baby expo cu masina, iar un sofer de pe banda alaturata nu ne-a vazut si a vrut sa se bage in fata noastra. Nu eram in mijlocul unei conversatii, nu au fost gesturi ample sau bruste, Bogdan a ridicat usor mana deasupra claxonului, dar a renuntat cand am fost vazuti. Exact atunci, in linistea aia, am auzit-o pe Maria din scaunelul din spate spunand foarte clar si tare:
- Ai grija ! Bogdan !
(Si nu, eu nu fac observatii la volan.)

4 comentarii:

  1. Mariile astea sunt clar niste vorbarete! :) Si istete pe deasupra! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Alina, ne fac viata mai frumoasa ! Ce ne-am face fara ele? :)) Eu sunt ingrozita ca incepe gradinita...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai, nu chiar toate Mariile sunt asa vorbarete::)...cel putin nu asa de timpuriu. pup printesa desteapta!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...