vineri, 11 septembrie 2009

Drumul nostru de la agonie la extaz

De aici observ gradinita cat timp e Maria inauntru. Doar doua zile. Trei de fapt, insa in prima a stat doar 2 minute si am luat-o plangand. Dupa ce-mi facuse cu mana senina mai devreme "pa, mami!" Mi s-a parut dezastruos, am urat politica gradinitei, am si gasit alta care permitea parintilor sa stea cu copiii cat timp e necesar pentru adaptare. Am mai si plans, normal... M-am considerat o mama rea, nepregatita, luasem de buna conditia cea mai importanta, si anume integrarea usoara alaturi de parinti, pachetul nostru de cerinte fusese cu totul altul, neimportant as spune acum.
Am zis ca era obosita, o dusesem la 11 aproape, avusesem o dimineata grea, cu alergatura dupa analize care nu mai erau de gasit... Am mai incercat si a doua zi. Am putut sta de vorba cu educatoarea 10 minute, Maria a inteles ca e prietena ei, a vizitat inca odata gradinita in bratele ei si a ramas pentru doua ore jumatate, B citind pe scarile gradinitei, eu cu telefonul in mana. Am sunat de cateva ori, am auzit-o si pe Maria, am si fost sunata. Incredibil, dar era bine, ii placea, sarea, canta si dansa. A luat-o B, s-au intalnit cu mine dupa 10 metri. Nu stiu ce tactica incalcita am avut in cap, voiam o tranzitie intre gradinita si mine. Nu a intins bratele spre mine, m-a privit vesela, nu a plans, ne-a "povestit" ce a facut. Cand am ajuns acasa tot ne cerea sa o ducem la gradinita. Am fost cei mai fericiti. Astazi de dimineata s-a trezit, a zis "pa, mami! tati, mergem ghighita" si s-a dus direct la usa.
A stat 3 ore jumatate, a fost mai greu, ma deranjeaza in continuare faptul ca nu pot vorbi cand vreau eu cu educatoarea si ca nu o pot vedea pe Maria. E drept, B a avut privilegiul de a o vedea jucandu-se, dar sunt atatea ore si as putea intelege atatea daca as vedea-o ! Mi-e frica sa nu fi facut o greseala cu gradinita, chiar si cu program scurt. Nicio zi nu seamana cu alta, deja ma simt instabila psihic !
Atatea griji !! Iar ea de doua zile canta mereu:
tica-tica-tica-ta

7 comentarii:

  1. of of mai mami...te inteleg perfect si pe tine si pe toate mamicile care au aceste temeri si neputiinte legate de acest pas urias in viata omuletului lor...eu una am hotarat clar ca Eric e prea mic si nu am de gand sa-l dau la gradi anul asta, consider ca inca nu a venit vremea pentru astfel de despartiri, fie chiar si pentru cateva ore...
    sper sa va adaptati usor si sa fii si tu mai linistita in priviinta asta...:) pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine, Andreea, si eu as face la fel. Iar programul scurt am fi vrut sa-l mentinem pe toata durata gradinitei, insa nu stiu daca vom reusi. Noi suntem mult mai importanti pentru ei decat gradinita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am mai spus, cred ca politica gradinitei e gresita, o adaptare mai treptata cred ca e benefica si pentru mama si pentru copil. Eu cred ca poti sa o duci tu la gradinita, asta dupa ce reusesti sa te obisnuiesti cu ideea. :)) Va tinem pumnii si noi !

    Offtopic, Sophia azi vorbea singura "Maria stiga Sofi si megem lalapa". Deci poate sa spuna Sofi, dar prefera Toti....

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela, si mie la fel. :) Din pacate alta gradinita care sa se potriveasca pe ceea ce vreau eu e la cel putin jumatate de ora distanta. Nu stiu ce e mai important. Ieri am aflat ca a plecat si educatoarea Mariei si au stat cu asistenta. Am aflat din intamplare. :( Nu stiu daca va veni alta educatoare sau nu... Am ajuns inapoi la agonie.

    RăspundețiȘtergere
  5. offff, e greu daca nu esti cu sufletul impacat! ce sa iti spun, cred ca trebuie sa fii mai linistita, acolo socializeaza, mai tarziu vor mai invata cate ceva...eu cred ca nu ai de ce sa te invinovatesti, nu ai facut un lucru rau.
    ...e mare lucru daca voi puteti sa o tineti doar la program scurt, adica sa puteti sta cu ea dupa amiaza...la noi nu ar mai fi posibil, acum e tati, dar va trebui sa inceap si el munca...si in plus de asta,vad ca Alessia doreste ea sa ramana mai mult la "pochii" - mititica inca nu isi da seama ca dupa pranz si la gradi urmeaza somn, ca si acasa::)

    ..iar daca tu vrei sa vezi ce face acolo, cand ai tu puterea sa faci asta, vorbeste cu educatoarea si nu cred ca se vor impotrivi - stiu, pe de alta parte, ca ei ar spune ca ii destabilizam intr-un fel pe micuti daca stam in zona...

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...