vineri, 19 februarie 2010

Dilema

Maria intotdeauna a dormit putin. Cand altii dormeau 16 ore ea dormea aproape 12. Acum, la 2 ani si 3 luni doarme cam 10-11 ore. Din pacate 2-3 la gradinita...
Pana acum somnul de pranz era de 1-1,5 ore, asa ca adormea seara la o ora decenta.

From oct09

A fost suportabil pana cand am avut 2 nopti cu adormit la 12. Ea la 7 e in picioare.
Sa o rog pe educatoare sa o trezeasca ? Totusi, nu o pot scula la ora 5 dimineata doar ca sa adoarma seara mai devreme (probabil doar si-ar prelungi somnul de pranz...) Mai trebuie sa tinem cont (si noi si educatoarea) si de ceilalti copii care stau cuminti in pat sau chiar dorm de la 1 la 4.

Cine are o idee sau chiar intrebari ajutatoare e binevenit.
Daca stam mai mult pe-afara la joaca e obosita primele zile, dupa care se obisnuieste si tot nu isi schimba simtitor programul de somn.

Si eu si fratele meu am dormit intotdeauna putin, d ela 2-3 ani nu am mai dormit deloc dupamasa.

Ma gandeam la prima trezire (eu o vad miscand in patut dupa o ora jumatate) sa-i dea o carte educatoarea sau sa-i las eu cateva pe care sa le studieze. Cum ar fi asa ?

6 comentarii:

  1. Eu cred ca daca nu ar mai dormi ziua nu ar fi o solutie, cred ca ar fi prea obosita, sa nu ii fie afectata vederea in timp...nu stiu..zic si eu...
    Poate ca ar trebui sa doarma mai putin ziua , adica 1-1,5 h; pe ei ii oboseste programul de dimi de la gardi, cand fac lectii, iar apoi, dupa amiaza, de obicei se joaca in voie si de aia nu mai sunt asa obosite seara; si a mea adoarme tarziu, dupa 22, pana in 23, insa; dimineata la 7 e treaza; incercam sa nu o lasam sa doarma mult dupa amiaza; la gradi, fiind mai galagie doarme doar o oara si jum maxim, acasa ar dormi mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ellis, asa de putin doarme si Alessia ?
    Da, inca nu ma gandesc sa-i scot somnul de pranz, dar as vrea sa revina la normalul de 1,5 ore. Pe camere vad ca se trezeste, dar adoarme la loc neavand activitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma inscriu si eu in clubul copiilor nedormiti si neobositi :D Alla doarme cam o ora jumate la pranz (desi in ultima vreme cam sare somnul) si noaptea cam 10 ore, cu multe treziri. Inca n-am gasit nici o solutie, in afara de ciocolata pentru mine, sa ma relaxez :D, inca sunt in cautari :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ralu, din pacate si eu am gasit aceeasi solutie pentru mine. :)) M-a intrebat cineva daca nu poate fi o problema de sanatate. Eu par sanatoasa, desi am dormit la fel de putin cand eram mica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Monica sunt...

    Nu m-am lamurit foarte bine care e problema. Esti foarte obosita? Sau iti faci griji pentru sanatatea Mariei?

    Sa-ti spun programul de somn din ultimul timp al lui Dragos de cand merg eu zilnic la servici.

    Dimineata se trezeste dupa 9, chiar pe la 10, doarme in timpul zilei vreo trei ore, si ghici pe la ce ora se culca seara! Dupa 12 jumate, 1. Intr-o zi i-am spus ca este ora de culcare si el m-a contrazis, mi-a zis ca este ora de jucare :).

    Ce sa zic, sunt foarte obosita, recuperez cat pot in weekend si ma bucur ca petrecem mai multe ore impreuna. El se culca cu gandul ca daca doarme vine mama mai repede...

    Eu de multe ori stau in pat si dormitez si copiii isi fac de lucru pe langa mine. Mai sar din cand in cand pe mine, dar ce conteaza...

    Stiu ca nu ti-am dat nici o idee, dar poate te ajuta un pic si experienta noastra.

    Va pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica, buna! Ce surpriza placuta ! Va pupam si noi.:) Imi pare rau ca aveti si voi programul asta. La voi ar fi de corectat sa zicem sculatul de dimineata, dar la noi nu pot sa o scol la 5 dim... deja inainte de 7 e in picioare. Eu sunt si pentru dormitul a macar 2 ore inainte de miezul noptii...

    Eu stiu ca e sanatoasa, nu asta ma ingrijoreaza. Nu mi se pare insa normal programul se somn (fata de programul ei obisnuit), mai ales ca noaptea se trezeste f des daca reusesc sa o culc pe la 10 sa zicem, iar dimineata e maraita.
    Saptamana asta e acasa, racita. Sa vedem ce program va avea (s-a trezit singura dupa o ora jumatate).

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...