joi, 7 iulie 2011

Diversificare si autodiversificare

Sara chiar mananca. Putin si cu pofta. De fapt nu putin, a mancat intr-o zi o nectarina intreaga. Cand am timp organizez platouri identice pentru Maria si Sara. Legume si fructe puse la steamer sau fierte sau crude. Dupa timp si inspiratie. Cu cel mai mare succes a fost platoul cu morcovi si dovlecei aburiti (taiati betisoare mai groase), avocado crud, felii de mar fierte si fasole verde.
Legumele le mai accepta si piure, fructele niciodata pasate. Cerealele le considera delicioase, dar le voi schimba pe cele din comert cu unele macinate in casa.
De cele mai multe ori mananca stand la mine in brate, la masa, cu Maria alaturi. Ne sincronizam cam rar toate trei, dar incerc pe cat se poate sa mai fie cu cineva cand mananca. Ieri am pus un finet pe jos, ea in mijloc in pampers si fructe la liber. A fost o experienta interesanta, fara stresul ca a cazut ceva pe langa. Maria se juca pe langa ea si ii ciugulea din fructe.Mananca tot ce iese din pumn, apoi il aranjeaza putin si poate sa termine tot. La morcovi de exemplu, scoate mult afara dupa ce mesteca, dar face asta temeinic.:) Fructele le devoreaza aproape integral, fara pierderi. Insa cat are pofta. Poate sa fie un sfert de fruct, poate fi cate putin din mai multe sau unul intreg.

Oare Maria ar fi acceptat mai bine blw? Nu am de unde sa stiu, insa ea nu a fost interesata f mult timp de ce mancam noi, iar asta e primul semn ca a facit bine ca a amanat. Acum isi gateste foarte frumos mancarea proprie.:))

Resursele mele:

http://www.rapleyweaning.com/assets/blw_guidelines.pdf
http://injoaca.wordpress.com/2010/09/29/auto-diversificarea-sau-blw-baby-led-weaning-i/
http://www.jocurban.ro/injoaca/?p=1553
http://autodiversificare.blogspot.com/search/label/3%20Cum%20m%C4%83n%C3%A2nc%C4%83%20bebelu%C5%9Ful
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/babyledweaning.htm
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/howmuchbabyeat.htm
http://www.kellymom.com/nutrition/solids/finger-foods.html
http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/solids2.htm
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/babyledweaning-recipesfoods.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...