marți, 25 august 2009

Cum a devenit M poeta

A se folosi cate doua. :)


De vreo saptamana-doua, Maria are in vocabular expresii ca lumina lunii (preluata de la mult iubitul Eric Carle), spuma maii (spuma marii) de la Mihaela, apa adanca, asta a incropit-o ea la mare, iubita mami (a mea adica), a noi acaha (la noi acasa). Toate sunt frumoase si folosite destul de des. Ultima ("la noi acasa" sau "acasa la noi") o inlocuieste pe a mamaie si tataie.

Pronuntia e din ce in ce mai buna, compune propozitii cu orice ocazie si are la tot pasul. De exemplu, in cateva minute, prin parc, a facut 3 propozitii: Carutu e a Maria. Maria arunca piatra. Maria impinge roata. Descrie tot ce face ea sau altcineva. Azi a fost extrem de amuzanta cand, pregatindu-ne sa iesim prin parc a venit cu sandalele mele dupa mine si m-a chemat aplecandu-se sa ma incalte: Vino aici, mami. :)

Ne pregatim de gradinita.
Maria merge a goghita a copii. Pa, mami !


Doamne, ce emotii am !

10 comentarii:

  1. Vezi, ti-am spus eu ca merg fetele noastre in paralel ! Sophia e ca vocea din umbra, comenteaza tot ce face sau ce fac eu sau ce fac altii. Mami bobeste becina (mami vorbeste cu vecina ). Toti schie peetii (Toti scrie peretii) sau mai nou Toti stiga agiutor..

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos vorbeste! abia astept sa o aud si live!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina, cat de curand !
    Mihaela, Sophia e tare dulce si preocupata. Imi aduc aminte mereu cum iti povestea ingrijorata ce face bunica in bucatarie. Parca folosea un mixer. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. uauuuuuuuu...felicitari, Maria! ce fetita mare si desteapta are mama...:) va tinem pumnii pentru ca totul sa mearga perfect inca din prima zi! curaj, mami!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu stiu cind a trecut timpul, tin'te tare, tu vei fi mai emotionata ca ea cu siguranta :) Si trece repede :)) Si sa vezi cind incepe sa-ti povesteasca de la gradi si se enerveaza usor usor ca nu stie destule cuvinte pentru tot ce gandeste ea :) Vin vremuri interesante :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc de incurajari Oana, desi nu as avea nevoie si de alte vremuri interesante. Uneori mi-e greu sa ma descurc si cu astea. :) Eu de fel sunt optimista, iar Maria e f sociabila cu copiii. Acum sa vedem ce iese din asta !

    RăspundețiȘtergere
  7. Multa bafta in noua epoca,cea a gradinitei. :)

    Si felicitari pentru vocabularul bogat! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim, Miha ! La multi ani ! Iti spun pe unde te prind. :-*

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...