vineri, 7 august 2009

Maria si Omida mancacioasa

De cateva zile avem in biblioteca o noua carte de Eric Carle: Omida mancacioasa. Nu o citim odata sau de doua ori pe zi, ci de cate 6-7 ori. Odomia e verde, merge serpuit, pe piciorul Mariei sau al lui mami, cu un degetel jucaus. Mananca fructe multe, o doare si burtica, ne ingrijoreaza... dar ce bucurie cand se transforma in tutuas ! Si uitasem sa va spun ca aceasta omida are si o casuta, un cocon, rostit perfect. Pe coperta interioara sunt cerculete colorate, unde Maria tine neaparat sa-mi arate maro si verde (noile preferate), uneori galben, oranj si altele la cerere.
Odomia are un traseu prin carte, gaurele perfecte pentru degetelele Mariei, apare din fructe pe verso, e mai mica sau mai mare.
Urmatorul pas va fi sa aplicam si noi tehnica lui Eric Carle in colaje. :)



Omida face soarele si luna sa zambeasca si mai are o casuta aici, la Cartea Copiilor, printre planse de colorat si alte premii !

3 comentarii:

  1. Ce amuzant ! I-am pus Sophiei Omida pe youtube si am deschis o mica fereastra alaturata ca sa mai citesc si eu blogurile. Si ce vad ? Omida si la voi...

    La noi face parte din lectura zilnica de la ultimul Baby expo incoace, mai nou mi-o citeste si ea mie ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela, vad ca omida asta nu e numai simpatica, ci si plimbareata si prietenoasa ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte dragut...chiar arata foarte bine si e dragalasa...:) (desi eu personal urasc omizile, dar asta are ceva ce ma face s-o plac...) ma bucur ca sunteti amatoare de carti, noi inca n-am ajuns decat la faza de rasfoit carti cu poze sau de rupt paginile lor...:)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...