duminică, 22 noiembrie 2009

De ieri si de azi

Aici a fost o idee ! Am fost intampinata asa de dimineata de Maria in bucatarie, aratandu-mi un cerc imaginar. Mi-a mai aratat cateva idei si pe parcursul zilei, chiar si in cabinetul pediatrei, nu am reusit inca sa le vad.

Pe la amiaza citim impreuna Punguta cu doi bani si Capra cu trei iezi. Am fost de multe ori tinuta la usa in timp ce-mi cerea imperativ: "mami, canta 3 iezi"! Aplecata de cealalta parte a usii, pana prin dreptul ei, cantand si incercand sa nu ma auda toti vecinii.
Dar cei trei iezi "dau prin bat", cocosul e batut de mosneag sa faca oua, gaina de baba pentru ca a facut doar o margica, asa ca Maria a inceput sa-mi "povesteasca" cum Maria ia bataie, tati ia bataie, Maria vrea bataie, mami o bate pe Maria, miss o bate pe Maria, mami vrea bataie ? si tot asa. Of, greu moment ! Cum sa-i explic oare mai bine ?
Asa ca in primul moment de liniste, i-am luat manuta si am facut-o atenta, iar cu ochii in ochisorii ei i-am spus: mami, bataia nu e buna, niciun copil nu trebuie sa ia bataie, nimeni nu trebuie sa ia bataie. Mi-a explicat la final: nimeni are voie ia bataie nu, tati ia bataie petu Maria, Maria si tati iau bataie... mami, vreau bataie !
Un ochi plange unul rade. Adica mami bate pe toata lumea ?

Ma intreb daca a inteles toata lumea, nu e un subiect asupra caruia sa vreau sa fiu ambigua :): eu nu am fost batuta niciodata de parinti, nu am stiut ce inseamna nicio palma usoara, Maria nu va stii nici ea, nu e o alternativa pentru noi.

Am fost insa rasplatita cand am stat pana la ora 2 noaptea sa-i desenez o printesa cu rochite, paltonas si alte accesorii numai ca sa avem cu ce ne juca a doua zi dimineata.



A exclamat fericita: o pitesa ! iar printesa a primit repede si o coronita aurie stralucitoare si o bagheta magica. Tot jucandu-ne, am intrebat-o pe Maria unde e coronita si mi-a aratat: aici, mami, apoi mi-a dat-o jos din par, in timp ce agita bagheta magica hocus pocus.

Mai avem putin din weekendul petrecut doar in doua, asa ca o sa inchei aici. Tocmai mi-a strigat buna idee. Poate acum chiar aflu despre ce e vorba.

6 comentarii:

  1. ati avut un week-end minunat!salutari printesei maria!

    RăspundețiȘtergere
  2. O idee f buna mi-ai dat cu pitesa!
    Pupam fetele ne-batause:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu intelegeam de ce Sophia in fiecare dimineata se vaita ca bate soarele cand o schimb de pampersi. Azi am avut o revelatie, in masina, Sophia incepe sa tipe
    "Toarele Toarele"
    "Da mami, soarele"
    "Bate toarele, pe Totia doare"
    Atunci am inteles ca ea asociaza "bate soarele" cu bataia, pe care a invatat-o din auzite (nu din amenintari)...

    RăspundețiȘtergere
  4. Adra, daca vrei ofer si printese de printat. Am facut doua frumusele. Pe o foaie mai groasa, spre carton. :)
    Mihaela, am ras cu lacrimi cand am citit de Sophie, deci nu suntem singurii. Doar ca la noi suna mult mai rau. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, deocamdata e pasionata de ursuletul-fetita Jackie, cred ca o sa imbracam un ursulet:))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...